Káva Arabica je doporučována všem gurmánům pro svoji nezaměnitelnou vůni. Jejím šlechtěním, křížením a odlišným zpracováním je v dnešní době na trhu široký výběr nejrůznějších druhů Arabicy. Pro svoji kvalitu je nejvíce ceněna ta, která je dovážená z Kolumbie. Nabízí jemnou, méně hořkou, slabě nakyslou chuť, podkreslenou různými ovocnými tóny.
Káva Robusta je vhodná pro milovníky silnější a hrubší kávy s vysokým obsahem kofeinu. Jejím největším dodavatelem je Vietnam. V určitém poměru je vhodná na přípravu espresa, na kterém vytváří bohatou pěnu, klasického turka či filtrované kávy. Robusta bývá vyhledávána hlavně pro povzbuzení během pracovního dne.
Cibetková káva patří mezi nejluxusnější druhy na našem trhu. Jako dárek splní sen všem labužníkům dobré kávy. Získává se z trusu Cibetek palmových, které se živí zralými a velkými plody kávovníků. V jejich trávicí soustavě dochází k fermentaci, díky které kávová zrna získávají nezaměnitelné aroma. Pro které jsou oblíbena po celém světě.
Zelená káva Dreen Coffee má velmi specifickou chuť. Tím, že je nepražená, po uvaření v klasickém kávovaru, připomíná zelený čaj. Zrychluje metabolismus v těle, a proto je oblíbená jako prostředek podporující hubnutí.
Instantní káva Nescafé Gold je vyrobena metodou lyofilizace – vymrazováním. Jedná se šetrnou metodu, které zachovává typickou kávovou vůni. V horké vodě se snadno rozpouští a vytváří bohatou pěnu. Pro zvýraznění chutě je možné přidat smetanu či mléko. Je oblíbená pro svou rychlou přípravu.
Káva bez kofeinu je vhodná pro všechny, kteří nemohou z jakéhokoliv důvodu konzumovat kofein. Její zpracování se dělá dvěma způsoby. Dlouhým namáčením ve vodě se kofein samovolně odplaví a následně se voda i s kávovými zrny přefiltruje přes uhlík. K druhému způsobu se používají chemické látky, ve kterých se zrna máčejí, ale i po propláchnutí na nich část ulpí.